Ksylitol 100% Fiński Cukier Brzozowy Danisco 250g Produkt Vege
Opis
Opakowanie: 250g
DANISCO® - Proces produkcji ksylitolu odbywa się w firmie Danisco Sweeterens w Finlandii
100% Ksylitol fiński cukier brzozowy - w czystej postaci pozyskany z brzozy
100% czysty - bez skrobi, bez soli, bez cukru, nie zawiera glutenu, jaj, soi, białka mleka i laktozy
Produkt VEGE odpowiedni dla wegan i wegetarian
NON GMO - produkt wolny od GMO
CERTYFIKATY I BEZPIECZEŃSTWO:
1. Food and Drug Administration
2. Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives
3. Rekomendancje Ministerstwa Zdrowia: rozporządzeinie nr 805 (2003)
Fiński, oryginalny produkt, naturalny, pozyskiwany z brzozy.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Jego fizyczna postać to białe kryształy o słodkim smaku.
Proces produkcji ksylitolu odbywa się w firmie Danisco Sweeterens w Finlandii. Technologia ta jest bardzo nowoczesna i przyjazna środowisku. Wytwarzanie ksylitolu odbywa się tam bez udziału drożdży. Ksylitol nie zawiera glutenu, jaj, soi, białka mleka i laktozy. Nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.
INFORMACJE
Składniki: 100% fiński cukier brzozowy Danisco®
Sposób użycia: Stosować w taki sam sposób jak zwykły cukier
Uwaga:
- Ze względu na to, że organizm musi się przyzwyczaić do wytwarzania większej ilości enzymu trawiącego ksylitol należy stopniowo zwiększać dawkę dobową Ksylitolu (najlepiej zaczynać od ˝ łyżeczki do herbaty).
- Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Z tego powodu Ksylitolu najlepiej nie podawać dzieciom do 3-go roku życia (lub w bardzo małych ilościach) i zwierzętą. Naukowcy fińscy zalecają spożywanie do 40g (około 10 łyżeczek) ksylitolu dziennie.
Opakowanie: 250g
Warunki Przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji Kraj pochodzenia: Finlandia Producent: Best Store Piotr Karpiński, Parkowa 4/3, 30-538 Kraków, Polska
Opinie o produkcie (0)