Acerola ekstrakt 25% witaminy C - proszek 250 gramów
Opis
Acerola (Malpighia Glabra) to gatunek rośliny występujący w Ameryce Środkowej.
Spośród wszystkich warzyw i owoców to acerola zawiera największą ilość kwasu askorbinowego. W 100 g świeżego miąższu znajduje się 1400 - 2500 mg witaminy C.
Witamina C pomaga:
w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego,
w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, zębów, chrząstki, dziąseł, skóry oraz układu nerwowego,
w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,
w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,
w regeneracji zredukowanej formy witaminy E,
zwiększa przyswajanie żelaza.
Witamina C przyczynia się także do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Składniki: 100% ekstraktu z owoców aceroli (Malpighia glabra) standaryzowanego na zawartość 25% witaminy C.
Zawartość netto: 250 g
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1 g (1/3 płaskiej łyżeczki) proszku spożywać raz dziennie, najlepiej w trakcie posiłku.
Porcja dzienna zawiera:
1000 mg ekstraktu z aceroli, w tym 250 mg witaminy C (312,5% ZDS*).
*- procent realizacji zalecanego dziennego spożycia.
Opinie o produkcie (0)